Kontakt:

bruketsdag@live.se

hemsida-vimpel

 

OM LÅNGSHYTTAN OCH BRUKETS DAG

Långshyttan är ett bruk som ligger vackert mellan tre sjöar i Hedemora kommun. Orten har ett stort utbud av olika servicefunktioner som många orter skulle känna sig avundsjuka på. Dalarnas bästa vårdcentral, apotek, bank, låg- och mellanstadieskola, Folkets Hus, mycket välsorterad livsmedelsbutik och ett Brukshotell. Näringslivet består av stålindustri, små företag och offentlig verksamhet. Det som också är kännetecknande för de som bor där, är att det finns en stark vilja att arbeta för orten och dess invånare.

Årets höjdpunkt är Brukets Dag som får alla att städa och feja för att kunna visa upp den bästa sidan av bruket. Brukets Dag skapades 1984 då det arbetades med olika utvecklingsprojekt och en hemvändardag efterfrågades. För några år sedan tog en ny grupp över arbetet med Brukets Dags-arrangemanget. Deras målsättning är att öppna upp för flera besökare med större och mer utåtriktade arrangemang.

Det har nu gått 30 år sedan orten var utsatt för en omstrukturering och Långshyttan ställs nu igen inför en förändring. Men trots förändringar på bruket så finns det en stor framtidstro där man försöker hitta positiva lösningar och inspirationskällor.

Välkommen du också att upptäcka Långshyttan under Brukets Dag!

 

INFORMATION

hemsida-vimpel

 

Mer information kommer snart!